Utorak, 16. Juli 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Zatvor zbog prijetnji porodici nesuđene snahe: Govorio im da su šuge i da će ih istrijebiti

Kantonalni sud u Širokom Brijegu pravosnažno je na pet mjeseci osudio Miru Ivankovića (56) iz Širokog Brijega jer je prijetio nekadašnjoj djevojci svog sina i njenoj porodici.

Krivim je proglašen zbog ugrožavanja sigurnosti i nasilničkog ponašanja, a to se dogodilo u kolektivnom centru Dubrava-Ružići u Grudama, 20. avgusta 2015. godine.

“Kantonalni sud u Širokom Brijegu odbio je žalbe tužiteljstva i Ivankovića i potvrdio prvostepenu presudu”, rekao je za “Nezavisne” Josip Aničić, službenik za odnose s javnošću u Kantonalnom tužilaštvu u Širokom Brijegu.

Tužilaštvo je, dodaje Aničić, dokazalo da je Ivanković u ranim jutarnjim satima došao do kamp kućica u kojima žive oni koje je vrijeđao i prijetio im.

“Odmah po izlasku iz vozila počeo je vikati i psovati idući od vrata do vrata, lupajući i prijeteći oštećenima da će ih sve ubiti. U jednom trenutku nasilno je ušao u sobu jedne oštećene, uhvatio je rukama i odgurnuo, a nakon izlaska iz sobe fizički je nasrnuo na drugu oštećenu, prijeteći da će zaklati i ubiti i nju i njenu kćerku”, kažu iz Tužilaštva.

Sve vrijeme nasilnik je, dodaje se, prijetio žrtvama da će ih sve istrijebiti, istjerati iz kampa, govoreći im da su šuge.

“Tim postupkom Ivanković je ugrozio sigurnost više osoba grubim vrijeđanjem, nasiljem, te osobito drskim ponašanjem ugrozio građanski mir”, kažu u Tužilaštvu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,