Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zakoni vezani za evropski put BiH sutra pred Vijećem ministara BiH

Preuzmite sliku

Dvadeseta redovna sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine bit će održana sutra (u srijedu) u Sarajevu, a na njoj je planirano usvajanje tri nova zakona vezana za evropski put BiH.

Uoči današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine, vladajuća koalicija na državnom nivou danas je održala sastanak u Istočnom Sarajevu.

“Danas je dogovoreno i potpisano da sutra Vijeće ministara usvoji tri nova zakona vezana za evropski put i da se sazove nova hitna sjednica Predstavničkog doma koji će ih potvrditi. Dogovoreno je i potpisano da se danas prvo usvoje evropski zakoni, a onda poslije toga imenuje ministar na posebnoj sjednici. Dogovoreno je da se naredne sedmice, odmah poslije Predstavničkog doma, održi sjednica Doma naroda na kojoj će biti potvrđeni svi zakoni. Dogovoreno i potpisano“, saopštio je SDP-ov zastupnik Saša Magazinović.

Dogovoreno je da na sutrašnjoj sjednici Vijeća ministara BiH budu razmotreni i potvrđeni Prijedlozi Zakona o Sudu BiH, te da se utvrdi novi zakon o strancima, koji bi se proslijedio Predstavničkom domu Parlamenta BiH, a ubrzo nakon toga i potvrdio na Domu naroda PSBiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje