Četvrtak, 9. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Zagrebački advokat šokiran: Do jučer mislio da je zakopao tetku u Grudskom Vrilu, a danas je ide obići

Preuzmite sliku

Zagrebački advokat Tomislav Zorić danima je oplakivao tetku te ju i pokopao u Grudskom Vrilu, odakle je rodom, a danas se sprema da je ode vidjeti, ispričao je za hercegovina.info.

Doživio je kaže pozitivan šok. “Tetka me je uvijek pitala, kad ja umrem hoćeš li me zakopati kako treba”, priča Zorić dodavši da joj je uvijek odgovorao da hoće. Onda mu je javljeno i da je umrla, a zbog epidemije, nije mogao na pokop. Drugoj porodici javljana je dijagnoza njegove tetke, da ide na bolje, da se oporavlja i slično.

U grobu njegove tetke, u Grudskom Vrilu zakopana je gospođa iz Splita.

Zorić kaže da koliko god je njemu bilo teško, njima je sigurno i teže. “Ako ih to išta može utješiti pokopana je po svim katoličkim običajima, plaćene su 33 mise”, kaže Tomislav Zorić dodavši da se upravo sprema obići tetku, za koju je bio siguran da je preminula. U njenoj grobnici leži druga osoba, koja će biti eshumirana i vraćena porodici.

Zbog propusta zamjene identiteta dviju pacijentica liječenih u splitskom KBC-u, jedne žive iz Gruda, a druge preminule iz Splita, čelni čovjek te bolnice Julije Meštrović podnio je ostavku.

Zorić kaže da ne planira podizati tužbe, greške se događaju. Kaže da je u Zagrebu rođen, ali sve je češće u Hercegovini, u Grudskom Vrilu odakle je rodom, a gdje ima i kuću. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje