Srijeda, 6. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Vučić: Podržavamo teritorijalni integritet BiH! Amanpour: Da li to onda znači da ne podržavate Dodika?

Preuzmite sliku

Uvijek sam bio veoma odgovoran i ozbiljan kada je riječ o Bosni i Hercegovini. Uvijek sam podržavao teritorijalni integritet BiH…, isticao je Vučić, a onda je uslijedilo (ne)očekivano pitanje

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na CNN-u u emisiji sa Christiane Amanpour naglasio je da podržava teritorijalni integritet Bosne i Hercegovina, ali i Dejtonski mirovni sporazum.

Na konstataciju poznate novinarke da li to znači da onda ne podržava lidera SNSD-a Milorada Dodika, koji taj integritet stalno dovodi u pitanje najavljujući otcjepljenje entiteta Republika Srpska, Vučić je poručio da mu se “ne stavljaju riječi u usta”, prenosi N1.

Konstantna je destabilizacija u BiH?

– Uvijek sam bio veoma odgovoran i ozbiljan kada je riječ o Bosni i Hercegovini. Uvijek sam podržavao teritorijalni integritet BiH…

Znači onda ne podržavate Dodika?

– Nemojte mi stavljati vaše riječi u usta. Ja kažem da podržavam teritorijalni integritet BiH i Dejtonski mirovni sporazum. To nikada nisam dovodio u pitanje.

Kad Novak Đoković napiše na kameri, na jednom turniru, da je “Kosovo srce Srbije” i da se “zaustave neredi”, da li to odmaže ili pomaže situaciji?

Vjerujem da je Đoković govorio iz srca. Devedeset i devet posto ljudi u Srbiji u to vjeruje. Mi političari moramo biti racionalni i pragmatični. Znači da dođemo do rješenja pregovorima. Moramo biti konstruktivni da osiguramo da Srbi i Albanci više ne pate – odgovorio je Vučić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje