Ponedjeljak, 11. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Vlasnik poznatog restorana “Kod Fehre”: Crnogorci bujrum na besplatno pečenje

Preuzmite sliku

Dešavanja sa meča između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Crne Gore u okviru Lige nacija, odigranog u petak, i dalje plijene pažnju u regiji. Niko nije ni slutio da fudbalska utakmica, za razliku od onoga na što smo na ovim prostorima naviknuti, može iznjedriti toliko priča i pozitivnih primjera – o gostoprimstvu, i dobročinstvu, ali i simpatično zločastom ‘provociranju’ susjeda.

Nakon što je skandiranje crnogorskih navijača izazvalo salvu reakcija na društvenim mrežama, a potom i njihova odluka da sakupe novčana sredstva za zapaljeni kombi bh. vlasnika u Podgorici – priča između susjeda dobila je nastavak.

Naime, bosanskohercegovački ugostitelj odlučio je uzvratiti domaćinskim ponašanjem i ugostiti sve crnogorske navijače koji će u Zenicu stići u septembru, za kada se planira drugi susret sa bh. reprezentacijom u okviru Lige nacija.

Vlasnik restorana ‘Kod Fehre’ u Busovači, Fahrudin Mešković poručuje kako su svi gostujući navijači dobrodošli kod njega na besplatno pečenje.

“To radim za naš narod i za našu državu. Želio sam da im uzvratimo uslugu. Moramo širiti ljubav”, poručio je popularni Fehro za N1.

Podsjetimo, meč između dvije države protekao je u sjajnoj atmosferi, a zasjeniti ga nije uspio ni nemili događaj u kojem je u Podgorici zapaljen kombi bh. vlasnika. Crnogorski navijači promptno su odgovorili pokrenuvši akciju sakupljanja novca za kupovinu novog vozila, kojoj su se, potom, pridružili i Grad Podgorica, kao i pojedine političke stranke.

Potreban novac je sakupljen za svega 17 sati, a osim što će, evidentno, BiH znati uzvratiti za taj čin – Crnogorcima ne dugujemo ni odgovor na skandiranje provokaciije ‘burek sa sirom’.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje