Srijeda, 29. Novembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Vlada TK prezentovala rad u proteklih 100 dana: “Imamo jasno definisane prioritete za ubuduće”

Preuzmite sliku

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i ministri u Vladi Tuzlanskog kantona danas su prezentovali aktivnosti u proteklih stotinu dana od preuzimanja mandata i mjere koje su realizovane u skladu s premijerovim ekspozeom. 

U proteklih 100 dana održano je 25 sjednica Vlade TK od čega 14 redovnih i 11 vanrednih. Razmotrena je 281 tačka i usvojeno oko 500 mjera.

“U prvih 100 dana rada Vlade TK u ovom mandatu, a koja ima kontinuitet i podršku stabilne skupštinske većine realizovali smo sljedeće mjere: ukidanje plaćanja premija zdravstvenog osiguranja, usklađivanje zakona i uvođenje u pravo na egzistencijalnu naknadu supruga umrlih boraca, maturalni poklon za uspješan kraj i novi početak, podrška naučno-istraživačkom radu i izrada i stavljanje u funkciju Registra podataka o nositeljima javnih funkcija i imovini u TK. Naravno, imamo jasno definisane prioritete za 200 i 300 dana rada Vlade TK”, kazao je premijer Irfan Halilagić.

  • U proteklom periodu izdvojeno je 5 miliona KM za sanaciju zgrade Vlade TK (zgrada SodaSo), zatim 4.5 miliona KM za Kampus Univerziteta u Tuzli, po 3 miliona KM za zgradu Općinskog suda Živinice, Općinskog suda Lukavac i Policijske uprave Živinice, 2 miliona KM za nerazvijene općine u TK, 1.5 milion KM za zgradu Policijske uprave Tuzla, 1.2 miliona KM za štete nastale usljed poplava, 1 milion KM za osvjetljenje piste na Međunarodnom aerodromu Tuzla, 690.000 KM za pristupni put prema regionalnoj deponiji EkoStep i 450.000 KM za most prema izletištu Zlača kod Banovića.

  • “U narednih 100 dana, odnosno na presjeku rada od 200 dana u 2023. godini, planiramo otvoriti i pustiti u funkciju objekat Gate III/Parking na MAT-u Tuzla, zatim kupovinu zemljišta i projektovanje PU Živinice, kupovinu objekta i projektovanje PU Tuzla, izrada glavnog projekta za Sud u Lukavcu, jednokratna pomoć za penzionere u iznosu po 100 KM i besplatni udžbenici za sve učenike osnovnih škola u TK”, najavljuje premijer Halilagić.

  • Kratko se dotakao situacije u Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla, a više informacija javnosti bit će dostupno nakon sutrašnje sjednice Skupštine TK.

    Također, najavljeno je da će u narednih 45 dana u Tuzlanski kanton stići četiri transportera iz Kanade za potrebe Uprave policije MUP-a TK. (Tuzlanski.ba | FOTO: Blicko Junior)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje