Ponedjeljak, 20. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Vlada TK podržala: Organizuje se pravljenje bureka za Guinnessovu knjigu rekorda

Preuzmite sliku

S ciljem promocije domaćih proizvoda, bosanskohercegovačke kulture, tradicije, i gastronomske ponude u grupa entuzijasta, predvođena Omerom Isovićem i Farukom Šahovićem, će krajem mjeseca oktobra organizirati manifestaciju pravljenja najvećeg bureka koji bi bio upisan u Guinnessovu knjigu rekorda.

Tim povodom premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić upriličio je danas prijem za ovu dvojicu entuzijasta.
„Burek, kao tipični bosanskohercegovački proizvod i prepoznatljiv dio naše gastronomske ponude, idealna je prilika za predstavljanje Bosne i Hercegovine u svijetu, ali i za skretanje pažnje javnosti na potrebu promocije domaćih proizvoda i podrške našim domaćim proizvođačima” rekao je Isović.

Premijer Gutić je izrazio zadovoljstvo prezentiranom idejom te istaknuo da se ona u potpunosti podudara sa strateškim opredjeljenjem ove Vlade da podrži domaću proizvodnju i proizvođače, te da potakne konzumiranje bosanskohercegovačkih proizvoda.

„Mi smo više puta do sada jasno stali u odbranu i zaštitu domaćih proizvođača i njihovih proizvoda. Od toga nismo odustajali ni onda kada smo bili izloženi raznim pritiscima, te, s tim u vezi nas raduje realizacija jedne ovakve pozitivne ideje, koju će Vlada sigurno podržati”, rekao je premijer Gutić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,