Četvrtak, 28. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vlada TK odobrila upis 132 studenta koji su položili prijemni ispit

Preuzmite sliku

Vlada Tuzlanskog kantona je danas na vanrednoj sjednici dala prethodnu saglasnost na prijedlog odluke Senata Univerziteta u Tuzli o upisu 132 studenta koji su u statusu samofinansirajućih.

Riječ je o studentima koji su položili prijemni ispit na prvom upisnom roku za upis u prvu godinu prvog i integriranog prvog i drugog ciklusa studija u akademskoj 2019/20. godini.

Vlada je današnjim zaključkom povukla iz skupštinske procedure sve materijale koji su ranije dostavljeni, a nisu razmatrani na sjednici Skupštine TK.

Radi se o Prijedlogu zakona o inspekcijama Tuzlanskog kantona, prijedlozima zakona o izmjenama i dopunama zakona o osnivanju Javne ustanove Mješovita srednja škola u Sapni, o osnivanju Javne ustanove Gimnazija “Ismet Mujezinović“ u Tuzli, Javne ustanove Osnovna škola “Sjenjak“ u Tuzli, Javne ustanove Mješovita srednja škola Lukavac.

Pored toga, to su Prijedlog zakona o stavljanju van snage Zakona o uređenju imovinsko-pravnih i drugih odnosa u vezi sa preuzimanjem prava i obaveza osnivača prema osnovnim školama koje imaju status javne ustanove.

Također, povučen je i određeni broj izvještaja o radu kantonalnih institucija i ustanova, te informacija o stanju u određenim oblastima.

Iz Vlade TK su saopštili da je jedini razlog povlačenja, upoznavanje novoimenovanog saziva Vlade Tuzlanskog kantona s ovim materijalima. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje