Srijeda, 30. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Vilić i Kajganić o značaju Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u sigurnosnom sistemu BiH

Preuzmite sliku

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić sa saradnicima primio je danas u nastupnu posjetu glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine Milanka Kajganića.

Vilić je upoznao glavnog tužioca s poslovima i zadacima Direkcije, koji se svakodnevno obavljaju u okviru osiguranja VIP osoba i diplomatsko konzularnih predstavništava.

Istakao je ulogu i značaj te institucije u sigurnosnom sistemu BiH, posebno naglasivši komunikaciju s međunarodnim partnerima, koja se realizuje kroz operativnu policijsku saradnju (INTERPOL, EUROPOL i SELEC), a čije su aktivnosti posebno vidljive kroz dešifrovane aplikacije Sky i Anom, saopćeno je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Glavni tužilac Milanko Kajganić je naglasio opredijeljenost Tužilaštva BiH da svojim kapacitetima nastavi pružati efikasnu podršku nadležnim institucijama za provođenje zakona u BiH. Također je istakao značaj Direkcije kao jedne od policijskih agencija na državnom nivou, te njenu ulogu u sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine.

Direktor Vilić je zahvalio glavnom tužiocu Kajganiću na podršci koju pruža Direkciji, kao jednoj od policijskih agencija u sastavu Ministarstva sigurnosti BiH, te mu uručio Zlatni reljefni policijski amblem Direkcije.

Sagovornici su današnji sastanak ocijenili uspješnim, kao i dugogodišnju saradnju Direkcije i Tužilaštva BiH, a posebno su istakli veoma uspješnu saradnju na međunarodnom planu, navodi se u saopćenju. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,