Nedjelja, 21. Juli 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Vijeće ministara BiH sutra o nacionalnom programu za NATO

Vijeće ministara trebalo bi u utorak da razmatra prijedlog godišnjeg nacionalnog programa BiH 2018-2019. godina čiji je predlagač Komisija za NATO integracioni proces BiH.

Ovaj prijedlog skinut je sa dnevnog reda sjednice Vijeća ministara održane 27. decembra.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je tada da su prilikom utvrđivanja dnevnog reda sjednice ministar vansjkih poslova BiH Igor Crnadak i on bili za to da ova tačka bude skinuta i da se o njoj ne raspravlja.

Kao razlog zbog kojeg je bio protiv toga da Vijeće ministara razmatra prijedlog godišnjeg nacionalnog programa, on je naveo da nisu ispunjeni formalno-pravni uslovi da se ova tačka uopšte nađe na dnevnom redu budući da Komisija za NATO integracije BiH nije završila svoj posao.

Sjednica Komisije za NATO integracioni proces BiH, zakazana za 20. decembar, nije održana zbog nedostataka kvoruma, nakon što su na sastanku zvaničnika Republike Srpske kod predsjednika Željke Cvijanović srpski članovi Komisije pozvani da ne učestvuju u njenom radu.

Vijeće ministara trebalo bi da razmatra i Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2019. godinu, čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora.

Na dnevnom redu sjednice je informacija o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH, najavljeno je iz Savjeta ministara.

Pred ministrima će se naći treći izvještaj monitoringa sprovođenja Strategije za borbu protiv korupcije 2015-2019. i Akcionog plana za sprovođenje Strategije za borbu protiv korupcije 2015-2019.

Sjednica će biti održana u 10.30 sati. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,