Nedjelja, 29. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Veliki odziv građana na prvom ovogodišnjem humanitarnom bazaru Pomozi.ba

Preuzmite sliku

U prostorijama Udruženja Pomozi.ba u Sarajevu je jutros otvoren prvi ovogodišnji Humanitarni bazar kojeg su i ovaj put podržali brojni građani, javlja Anadolu Agency (AA).

Na bazaru je izložene polovna i nova odjeća, obuća, posuđe, kućanski aparati, knjige, igračke… Cijene su simbolične kako bi svi posjetioci mogli kupiti nešto za sebe i drage ljude, a osim kupovine pomoći mogu i donacijom stvari koje se mogu koristiti za naredne prodajne bazare.

  • Na ovogodišnjem bazaru izložena je veća količina predmeta nego ranije, a već od prvih sati zabilježen je veliki odziv građana.

    “Veliki je broj ljudi sa nama, što nas raduje. Loše vremenske prilike ipak nisu spriječile ljude da dođu u velikom broju. Nadamo se da će do 17 sati biti zaista dobra posjećenost”, izjavila je Maja Arslanagić-Hrbat iz Udruženja Pomozi.ba.

    Dodala je da im je cilj i ove godine da prikupe sredstva za pomoć ljudima koji žive na rubu siromaštva, ali i animiraju ljude da urade nešto korisno i dobro.

  • “Ukoliko imate nešto što vam kući samo skuplja prašinu i zauzima prostor, donesite na bazar, jer će se baš to možda nekome drugom svidjeti i poslužiti mu. Sav prihod od prodaje na bazaru namijenjen je našim oboljelim i socijalno ugroženim korisnicima”, naveli su iz Pomozi.ba.

    Uposlenici Udruženja su i tokom ovog bazara imati podršku mladih volontera. Humanitarni bazar će biti održan u prostorijama Udruženja Pomozi.ba do 17 sati.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje