Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Veliki broj spasilaca na terenu: Opsežna potraga za šestogodišnjim dječakom iz Begovog Hana (FOTO)

Preuzmite sliku

Danas je nastavljena opsežna potraga za šestogodišnjim dječakom koji je jučer oko 12 sati upao u nabujali potok u mjestu Begov Han kod Žepča dok se vozio na biciklu i od tada mu se gubi svaki trag.

Jučer je u poslijepodnevnim satima bila obustavljana potraga da bi danas u akciju krenulo više desetina spasilaca među kojima su Gorska Služba Spašavanja iz Zavidovića, članovi Sportskog i naučno-istraživačkog kluba “Atom” iz Zavidovića kao i članovi Gorske Službe Spašavanja iz Tuzle i Zenice svi su se stavili na raspolaganje Federalnoj upravi civilne zaštite kako bi potraga što prije bila okončana.

Spasioci čamcima pretražuju obalno produčje nizvodno prema Žepču od mjesta gdje je dječak upao. Olakšavajuća okolnost jete činjenica da je nivo vode danas u odnosu na jučer dosta niži i da je područje nešto preglednije s tog aspekta.

Međutim, potragu otežava rijeka Bosna koja je još uvijek visokog vodostaja, brza i mutna, zbog čega je nemoguće sve resurse iskoristiti u ovoj potrazi.

Toni Matijević iz GSS-a Žepče je kazao da je čamcima pregledano 18 kilometara rijeke Bosne te 6,6 kilometara obala.

Podsjetimo, nakon što je dječak pao u nabujali potok za njim je skočila njegova majka u namjeri da ga spasi ali bezuspješno.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,