Nedjelja, 19. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

UIO: Na putu Sarajevo-Tuzla oduzeto 1.000 paklica cigareta (FOTO)

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje privremeno su oduzeli veću količinu cigareta na magistralnom putu Sarajevo – Tuzla.

Cigarete, koje nisu bile označene zakonski predviđen akciznim markicama Uprave za indirektno oporezivanje, pronađene su u putničkom motornom vozilu marke VW, kojim je upravljalo lice inicijala B. R.

Kontrola je izvršena na magistranom putu Sarajevo – Tuzla, a proveli su je ovlašteni službenici UIO iz Odsjeka za sprečavanje krijumčarenja u Regionalnom centru Tuzla u saradnji sa službenicima MUP-a TK-a – PS Kladanj.

Izvršenom kontrolom vozila uz pomoć opreme donirane od strane Vlade Sjedinjenih Američkih Država, putem programa EXBS, otkirivena je veća količina cigareta koje su bile sakrivene u putničkom motornom vozilu.

Radilo se o 1.000 paklica cigareta “Trokadero” i 500 paklica cigareta “FM”, koje su bile namijenjene crnom tržištu u Bosni i Hercegovini, jer nisu bile obilježene akciznim markicama UIO.

Protiv počinilaca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , , ,