Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Udruženje evropskih Turaka prikupilo pomoć za migrante u kampu “Lipa“

Preuzmite sliku

Udruženje evropskih Turaka u saradnji sa Crvenim polumjesecom Turske uručilo je pomoć migrantima koji se nalaze na lokalitetu devastiranog kampa kod Bihaća, javlja Anadolu Agency (AA).

Pomoć u vidu osnovnih životnih namirnica u nekadašnji kamp “Lipa“, gdje se nalazi oko hiljadu migranata, dovezli su predstavnici udruženja i Crvenog polumjeseca.

Član upravnog odbora Udruženja evropskih Turaka Kadir Apaydin je u izjavi za AA kazao da su pokrenuli akciju uz pomoć Crvenog polumjeseca Turske kako bi pružili pomoć migrantima u Bosni i Hercegovini.

“U okviru akcije koju smo pokrenuli prikupili smo pomoć u iznosu od 12 hiljada eura iz različitih dijelova Evrope“, rekao je Apaydin.

On je istakao da su posjetili BiH kako bi lično uručili pomoć migrantima te je dodao da se migranti nalaze u veoma teškoj situaciji.

“Neki na nogama nemaju obuće. Primjetili smo da su svi smršali zbog nedostatka hrane“, kazao je Apaydin.

Napomenuo je da su migrantima potrebni topli obroci te je dodao da će Udruženje evropskih Turaka nastaviti provoditi akcije prikupljanja pomoći.

“Namirnice smo prikupili na osnovu liste koju su nam dostavili predstavnici Crvenog polumjeseca. Prikupili smo pomoć u veoma kratkom roku zahvaljujući Turcima koji žive u Evropi“, zaključio je Apaydin.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje