Srijeda, 28. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U Tuzlanskom kantonu 39 osoba pozitivno na korona virus, preminula jedna osoba

U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla kao i u privatnim zdravstvenim ustanovama, u posljednjem ciklusu testiraja obrađeno je ukupno 226 uzoraka, a COVID-19 potvrđen je kod 39 osoba.

Najviše potrvđenih slučajeva zaraze korona virusom u posljednja 24 sata na području TK registrovano je u Tuzli, njih ukupno 18 (Gradačac 6, Živinice 4, Lukavac 3, Kladanj i Kalesija 2, Čelić, Doboj Istok, Gračanica i Srebrenik 1).

Kako je saopćio Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona u dnevnom izvještaju evidentiran je jedan smrtni ishod ženske osobe (rođ. 1945. god) sa područja Živinica.

Broj osoba na području TK čija se smrt povezuje sa infekcijom COVID-19 iznosi 168.

Broj trenutno aktivnih zaraženih osoba na području TK iznosi 287.

Trenutno u UKC-u Tuzla hospitalizirano je ukupno 32 osobe pozitivne na COVID-19 od čega se šest osoba nalazi na mehaničkoj ventilaciji, dok se njih 255 nalazi na kućnom liječenju odnosno izolaciji i njihovo se stanje prati.

Broj osoba koje se nalaze pod zdravstvenim nadzorom iznosi 609. Od početka pojave epidemije izazvane širenjem virusa korona u TK je do danas je potvrđeno 3.662 slučajeva zaraze SARS-CoV-2, a oporavilo se 3.206 osoba.

Nadležni apeluju na sve građane da nose maske, drže fizičku distancu od najmanje 1,5 metara i često peru ruke. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,