Ponedjeljak, 27. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Trebinju će ugostitelji za svadbe plaćati 500 KM naknade

Preuzmite sliku

Povećanjem komunalnih naknada grad Trebinje će na godišnjem nivou ostvariti dodatnih oko 200.000 KM koje će biti usmjerene za socijalno ugrožene kategorije, putnu i komunalnu infrastrukturu, kao i za ostale vidove pomoći u skladu sa zakonom, rekla je Srni načelnica gradskog Odjela za stambeno-komunalne djelatnosti Janja Ćapin.

Ona je navela da je uvedena naknada na organizovanje masovnih skupova – svadbi i koncerata, koju će ugostitelji plaćati u iznosu od 500 KM dnevno, istaknuvši da do sada nisu ništa plaćali i da ova odluka stupa na snagu za desetak dana, piše Srna. Povećana je i tarifa komunalne naknade za vlasnike kladionica, lutrije i igara na sreću sa dosadašnjih 2.000 na 5.000 KM, koja će se primjenjivati od 1. januara sljedeće godine.

Ćapin kaže da na području Trebinja rade 33 kladionice koje do sada nisu uredno izmirivale obaveze prema Gradu, naglasivši da je riječ o prihodu Grada koji se naplaćuje putem Poreske uprave. Dnevna naknadna za muzičke nastupe uživo, unutar i izvan ugostiteljskih objekata, u iznosu od 20, odnosno 50 KM, i dalje je na snazi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,