Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Kaknju svečano otvoren kontejner, oglasio se i načelnik

Preuzmite sliku

U Kaknju je u utorak upriličeno svečano puštanje u funkciju E-kontejnera, namjenskog kontejnera za elektronski otpad, objavljeno je na internet stranici Općine Kakanj.

Kontejner je postavljen u okviru projekta “Elektronski otpad odvoji i prirodu osvoji”. Premda se radi o ekološkom projektu koji je za pohvalu, na društvenim mrežama vijest je ipak izazvala mnogo reakcija.

Mnogi su komentarisali da je žalosno da se u BiH organiziraju ceremonije na kojima se puštaju u rad kontejneri za smeće.

Građani su aludirali na ranije slučajeve svečanog puštanja u rad pločnika, stubova za uličnu rasvjetu itd, a posebno s obzirom na to da se bliže lokalni izbori.

Cilj projekta je zbrinjavanje svih vrsta elektronskog otpada kako ne bi završio na divljim odlagalištima, u prirodi ili u kontejnerima koji nisu predviđeni za te namjene. U E-kontejner će se moći ubacivati IT oprema i oprema za telekomunikacije, električni uređaji, alati i svi drugi uređaji koji su radili uz pomoć električne energije ili baterija, rashladni uređaji.

“Ako je ova fotografija nasmijala i popravila dan tolikom broju ljudi nećemo zamjeriti onima koji su ciljano “iskrivili” samu objavu. Narodu u ovom vremenu treba ponekad i više od ozbiljnih tema, a mediji to znaju prirediti. Pametnom dosta” istakao je načelnik Aldin Šljivo. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,