Srijeda, 2. Decembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Trifunović: Zašto ne trebate gledati snimak saobraćajne nesreće na putu Jablanica Mostar

Nepoznati autori snimali su zadnja dva minuta Milenka Pudara smrtno stradalog vozača prije nego se autom zabio u autobus.

Snimka saobraćajne nesreće na putu Jablanica Mostar u kojoj je poginuo Banjalučanin razoružava bezdušnošću vesele ekipe koja ga je snimila, smijući se čovjeku koji je očigledno zaspao za volanom, ili iz nekog drugog razloga nije imao kontrolu nad vozilom skoro dva minuta koliko je snimatelj revnosno snimao i komentarisao zadnje trenutke Milenka Pudara.

Nakon što je automobil udario direktno u autobus, autor snimka izlazi iz auta i kaže, E, ovo je snimak…. Iako se možda čini, to nije najgore.

Vispreni snimatelj prilazi smrskanom autu, nastavlja snimati unutrašnjost automobila i dere se, … jaro jesi li mrtav ?!

To je najgore.

Autor snimka je imao mogućnost da priđe vozilu, sirenom ili svjetlima upozori vozača ili barem autobus blicanjem da se dešava nešto neuobičajeno, mogao je barem pokušati da u ta dva minuta utiču na bolji ishod, umjesto što su se ravnodušno radovali onom što se desilo, radujući se dobrom snimku.

Ne gledajte ovaj snimak, više je od uznemirujućeg, jer dokaz je koliko je ovo društvo u realnom vremenu ravnodušno na nesreću, koliko je zastrašujuće izgubilo vezu sa ljudskim u sebi.

Ovaj snimak to dokazuje, napisao je Aleksandar Trifunović glavni i odgovorni urednik portala BUKA.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje