Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Travničanka veselog duha dočekala 100. godinu: Ova omladina ne valja ničemu (VIDEO)

Preuzmite sliku

Travnički “Naš dom”, ustanova za socijalnu i zdravstvenu zaštitu, već 84 godine istinski je dom, a njegovo osoblje – porodica licima starije životne dobi.

U njemu je duboku starost dočekala i Travničanka veselog duha, Ana Rezdeušek, kojoj su u “Našem domu” organizovali proslavu 100. rođendana.

– Do prije dvije godine ona još uvijek bila na svojim nogama. Danas je nepokretna u kolicima i nešto slabijeg sluha, ali je psihički i dalje očuvana, tako da je jako lijepo doživjeti ovakvu 100. godinu – rekla je Merima Musemić Arnautović, direktorica “Našeg doma” za Federalnu TV.

Dugogodišnji profesor muzike, Sejo Smajiš zabavljao je prisutne na proslavi. Kaže da ovakvo nešto nikada nije doživio.

– Ovo mi je u životu najljepši momenat, da sam doživio da vidim gospođu koja je pjevala sa mnom, a ima 100 godina – prokomentarisao je Smajiš.

– Moja mama ne bi doživjela toliko godina da nije smještena u ovoj ustanovi. Ovo što su sada napravili za njen 100. rođendan i što su organizovali je prekrasno – rekla je kćerka slavljenice, Željka Jusufović.

Ana Rezdeušek kaže da ne žali ni za čim, osim za načinom života onim nekadašnjim, u kojem je bilo više poštovanja i osjećaja za komšiluk i ljude, te istinsku vjeru u Boga.

– Daleko da kritikujem, ali ova omladina ne valja ničemu. Treba poštivanja i ljubavi, a ne uvreda – rekla je slavljenica. (Tuzlanski.ba/Video: Federalna.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje