Srijeda, 23. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

TK: U posljednja 24 sata korona virus potvrđen na 74 uzorka, jedna osoba preminula

U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla u posljednjem ciklusu testiraja obrađena su 334 uzorka, a COVID-19 je potvrđen kod 74 osobe.

Najveći broj novozaraženih slučajeva evidentiran je na području Srebrenika 8. U Tuzli je evidentirano 7 slučajeva zaraze SARS-CoV-2, u Živinicama i Banovićima po  5 potvrđenih slučajeva infekcije, u Kalesiji 4, Lukvacu i Gradačcu po 3, Kladnju i Doboj Istoku po 2, te u Gračanici i Čeliću jedan potvrđen slučaj korona virusa.

Kako je saopćeno iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK u posljednja 24 sata evidentiran je jedan smrtni slučaj. U pitanju je žena srednje životne dobi s komorbiditetima sa područja Kalesije. Sa novim smrtnim ishodom koji se dovode u vezi sa koronavirusom do danas su u Tuzlanskom kantonu od početka pojave širenja epidemije evidentirana su 82 smrtna ishoda. Broj trenutno aktivnih zaraženih osoba na području TK iznosi 782, dok se ukupno 1367 osoba vode kao oporavljeni pacijenti.

Trenutno u UKC-u Tuzla hospitalizirana su ukupno 73 pacijenta pozitivna na COVID-19 od čega se pet osoba nalazi na mehaničkoj ventilaciji, dok se njih 709 nalazi na kućnom liječenju odnosno izolaciji i njihovo se stanje prati.

Broj osoba koje se nalaze pod zdravstvenim nadzorom iznosi 906. Od početka pojave epidemije izazvane širenjem virusa korona u TK je do danas je potvrđeno 2232 slučaja zaraze SARS-CoV-2.

Nadležni i apeluju na sve građane da nose maske, drže fizičku distancu od najmanje 1,5 metara i često peru ruke. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje