Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

TK: Podnesena inicijativa za inspekcijski nadzor kvalitete zraka

Preuzmite sliku

Zastupnik u Skupštini Tuzlanskog kantona Boris Krešić (DF) podnio je inicijativu za inspekcijski nadzor kvalitete zraka na područjima gradova Živinice i Tuzla.

– Skoro svaku večer, a nerijetko i u jutarnjim satima se iz cinkarne ispušta dim koji je nesnošljiv. Nakon ispuštanja dima građani se žale na otežano disanje, smrad, suzenje očiju. Smatram da građani imaju pravo znati u kojoj mjeri je ovaj dim opasan za život te okolinu – izjavio je Krešić.

  • Zastupnici će sutra razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, Izvještaj o poslovanju Javnog preduzeća „Međunarodni aerodrom Tuzla“ d.o.o, stanje turističko-ugostiteljske djelatnosti na području Tuzlanskog kantona u 2020. godini, federalni Nacrt zakona o zaštiti zraka, radi davanja mišljenja.

    Također, bit će razmatrana inicijativa o izradi i usvajanju zakona o podršci povratnicima u općinama Srebrenica, Bratunac, Zvornik, Milići i Vlasenica, gdje bi se omogućile poticajne mjere za obnovu i razvoj navedenih općina.

    – Cilj je obezbjeđenje bolje kvalitete života, poboljšanje stambenih uslova, zdravstvene zaštite, te kreiranje novih radnih mjesta – izjavio je podnosilac inicijative Šekib Umihanić.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje