Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Svjedočenjem Sebije Izetbegović nastavljeno suđenje u predmetu ‘Respiratori’

Preuzmite sliku

Suđenje u predmetu “Respiratori” nastavljeno je jutros pred Sudom BiH svjedočenjem direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebije Izetbegović.

“Ne sjećam se da sam razgovarala s premijerom, ali znam da sam tada razgovarala sa svakim živim da nam trebaju respiratori, i sa komšijama i sa svojom frizerkom jer smo u komšiluku imali Bergamo”, kazala je.

Ponovila je kako se ne sjeća da je konkretno kontaktirala premijera da bilo šta traži, piše Klix.

“Ja se ne sjećam. Nisam razgovarala ni sa direktorom FUCZ-a, ni sa službenicima u Vladi FBiH”, rekla je.

“Razgovarala sam s doktoricom Marinom Berom iz Federalnog ministarstva zdravstva koja mi je rekla da će uputiti hitan zahtjev da se KCUS izjasni o potrebama”, dodala je.

Izetbegović je ranije kazala kako KCUS nije krenuo u nabavke pozivajući se na član 10 o javnim nabavkama s obzirom da joj nije bilo jasno objašnjenje direktora Agencije za javne nabavke Đenana Salčina na proširenoj sjednici Vlade FBiH 16. marta prošle godine.

Podsjetimo, sud Bosne i Hercegovine potvrdio je 30. decembra prošle godine optužnicu u predmetu Fadil Novalić i drugi protiv optuženih Fadila Novalića, premijera Federacije BiH, Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora Federalne uprave civilne zaštite, Fikreta Hodžića, vlasnika kompanije “Srebrena malina“, pravnog lica “F.H. Srebrena malina” i Jelke Milićević, ministrice financija FBiH. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje