Petak, 25. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Stravičan slučaj nasilja u Ivanjici: Skidali prvačiće gole pa ih ucjenjivali fotografijama?

Novi slučaj vršnjačkog nasilja prijavljen je u osnovnoj školi u Ivanjici, gdje su navodno stariji učenici skinuli pantalone prvaku nakon što nisu uspjeli od njega da iznude novac.

Roditelj koji je želio da ostane anoniman tvrdi da je riječ o nekoliko sedmaka i osmaka koji su danima unazad na razne načine mučili nekoliko sedmogodišnjih dječaka.

– Oni su ih uvodili u wc, gasili svjetla da ih kamera ne bi snimila, držali ih za ruke i vezivali, lijepili im traku na usta ili im držali šaku na ustima da ne bi vrištali, skidali im pantalone i slikali ih gole, a tražili su im i novac. Uz prijetnje, djeca su ćutala danima, a tek kada se jedan od njih požalio roditeljima, klupko je počelo da se odmotava – priča ovaj roditelj i dodaje da djeca u strahu danima nisu smjela da idu u toalet, niti da izlaze tokom odmora.

On ističe da je kolektiv škole upoznat sa situacijom, kao i da ovo nije usamljen slučaj.

– Ovakve stvari se dešavaju mjesecima. Juče su se učenici gađali staklenim flašama… – priča otac i dodaje da će sledeće sedmice biti organizovan roditeljski sastanak i nastavničko vijeće. (Blic.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje