Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Stevanović o smjeni Izetbegović: Sve po zakonu, to je to!

Preuzmite sliku

Dragan Stevanović, člana Upravnog odbora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, potvrdio je informaciju kako je Sebija Izetbegović danas smijenjena sa pozicije generalne direktorice KCUS-a riječima “to je to”. On je naveo kako je “odluka donijeta u skladu sa zakonom i statutom”.

Stevanović je otkrio kako je Izetbegović primila odluku i da se očitovala…

“Ono što znam je da je Izetbegović primila odluka i da se očitovala. Mi smo sve učinili po zakonu. Slijedi jedan vrlo važan period da se osnivački akt KCUS-a usklade sa zakonom i onda da se pristupu dopuni i izmjeni Statuta KCUS-a”, naveo je on.

Izetbegović je smijenjena prije isteka roka na koji je imenovana tj. prije 09.01.2024. godine, zbog razloga propisanog posebnim propisom odnosno zbog gubitka statusa nastavnika medicinskog fakulteta u rangu redovnog ili vanrednog profesora, odnosno docenta navodi se u odluci o razrješenju sa dužnosti.

U odluci koju je donio Upravni odbor KCUS-a su detaljno pojašnjeni i bezuspješni pokušaji dostavljanja dokumentacije dr. Sebiji Izetbegović.

U odluci o razrješenju između ostalog se navodi da je utvrđeno da Izetbegović nema odgovarajuće zvanje da bi obavljala funkciju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje