Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Stanje na putevima: Apel vozačima teretnih vozila…

Preuzmite sliku

Na putevima u BiH ovoga jutra vozi se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Na dionicama u kotlinama, te ponegdje u višim predjelima, vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Upozoravamo na moguće povremene pljuskove tokom dana i savjetujemo oprezniju vožnju.

Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Zbog deminiranja terena na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine, od 07 do 16 sati aktuelne su povremene polusatne obustave saobraćaja.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), zatim magistralne puteve: M-17 Jablanica-Mostar, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-18 Priboj-Simin Han i M-4 Simin Han-Caparde, kao i magistralne puteve na području Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Zbog zadržavanja na ulazu u Hrvatsku, na GP Ivanica na prelazak granice čeka se od 1 do 1,5 sat. Na graničnim prelazima Bosanski Brod, Gabela Polje, Doljani, Izačić i Prisika pojačan je izlazak vozila iz BiH, a zadržavanja su trenutno od 30 do 45 minuta. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

Apelujemo na vozače da prije polaska na putovanje provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,