Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Stanivuković ogorčen zbog radnog vremena Delte: Uvreda za odbornike i građane (VIDEO)

Preuzmite sliku

Stanivuković je zajedno sa odbornicima gradske Skupštine Mirnom Savić-Banjac i Sašom Lazićem otišao u inspekciju…

Poslanik Parlamenta Srpske Draško Stanivuković opet je podigao buru u javnosti prikazujući da novootvoreni trgovinski centar Delta planet u Banjaluci radi do 22 časa, iako Skupština grada tek treba da odlučuje o radnom vremenu na sjednici zakazanoj za 10. april.

Stanivuković je zajedno sa odbornicima gradske Skupštine Mirnom Savić-Banjac i Sašom Lazićem otišao u “inspekciju” u 19.30 i zatekao je otvorena vrata Delta planeta.

– Na ulazu piše da rade svaki dan do 22 časa! Na ovaj način su odbornici poniženi, a Skupština obesmišljena. Zašto je za srijedu zakazana Skupština ako se već radi do 22 časa, pitao je Stanivuković u video klipu koji je objavio na svojim društvenim mrežama.

Podsjećamo, prema važećoj odluci o radnim vremenu trgovinski centri neđeljom mogu da rade najduže do 16 časova.

– Ovo je i uvreda za građane, ne samo odbornike! Šta bi se desilo neki mali kiosk krši propise na ovakav način? Opet je sve podređeno krupnom kapitalu. Javno pitam šta rade inspekcije u našem gradu i da li će iko odgovarati za iskorištavanje radnika i ovako bahato ponašanje – zaključio je Stanivuković u istom tonu.

Stanivuković najavljuje i veliku građansku inicijativu širom Srpske o nedjelji kao neradnom danu, prenosi Srpskainfo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje