Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Srebrenica: U 72. godini preminula Hanifa Đogaz, u genocidu izgubila sinove i muža

Preuzmite sliku

U nedjeju, 3.1.2021. godine na ahiret je preselila majka iz Srebrenice, Hanifa Đogaz, žena kojoj su ubijena dva sina, kćerka i muž. Kćerka je poginula od granate, a sinovi i muž padom Srebrenice.

Hanifa, je jučer u 72. godini preselila na ahiret. Do svoje smrti živjela je u selu Đogazi, udaljenom osam kilometara od Srebrenice, odnosno dva kilometra od Potočara. Iza majke  Hanife, ostale su dvije kćerke, Dževa i Razija.

“Sama živim. Vratila sam se 2002. godine. Ovdje sam živjela sa mojom djecom. Vratila sam se sama. Djeca su ubijena. Ubijena su mi dva sina, kćerka i muž. Kćerka je poginula od granate, a sinovi i muž padom Srebrenice. Vratila sam se zbog mrtvih, zbog njihovih kostiju. Insan se navikne na sve. Teško je, nemaš s kim progovorit. Treći dan smo izašli iz Fabrike. U Lukama su mi ostavili muža. Bio je sa mnom. Tu su ga ostavili. A sinovi su otišli preko šume. U Potočarima smo se rastali. Stariji sin me zagrlio, poljubio i rekao: “Mama, vidimo se u Tuzli”. Nikad se više nismo vidjeli. Imali su 18 i 20 godina”, govorila je Hanifa.

Dženaza ovoj srebreničanki obaviti će se sutra, 5.1.2021. godine u 13:30 sati na mezarju Đogazi-Potočari, Srebrenica. (Tuzlanskiba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,