Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Špica sezone u Neumu: Ugostitelji vraćaju turiste jer im ne mogu ponuditi smještaj

Preuzmite sliku

Dodaje da hotelijeri imaju i vrlo dobre najave za septembar i oktobar, period koji je tradicionalno rezerviran za goste iz Njemačke, Austrije i Slovenije, kao i za brojne seminare i kongrese.

Sve to će ovisiti o epidemiološkoj situaciji. Našim gostima nisu problem PCR testovi, potvrde o cijepljenju i slično, ali je situacija s koronavirusom neizvjesna. Najave su dobre, samo da se sve i realizira – navodi Krešić.

Neumski načelnik Dragan Jurković ne krije zadovoljstvo dosadašnjim tokom sezone koja je krenula ranije u odnosu na lani.

Moramo biti svjesni situacije da smo još u pandemiji i o tome će ovisiti kompletna sezona. Vidjet ćemo hoće li nam brojke rasti u septembru i oktobru ili ćemo uvoditi nove mjere. Ako ostane ovako, mislim da bi nam sezona moga biti mnogo dobra i da bi gosti, iznajmljivači, turistički djelatnici mogli biti zadovoljni. Možda ne u onom obimu kao što je bilo rekordne 2019., ali zasigurno postocima blizu tih – ocjenjuje Jurković.

Među gostima prednjače Bosanci i Hercegovci, kako iz unutrašnjosti tako i iz dijaspore.

Međutim, prilikom naše posjete primijetili smo i veliki broj automobila sa srbijanskim registarskim oznakama, a gosti iz Srbije su lani zbog epidemiološke situacije prvi put otkrili čari Neuma, piše Avaz.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,