Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Snijeg uzrokovao velike probleme vozačima

Preuzmite sliku

Zbog novih sniježnih padavina, jutros se saobraća otežano u sjeverozapadnim, centralnim i istočnim predjelima BiH.

Najviše snijega palo je na Bjelašnici, gdje je jutros izmjereno 56 centimetara, zatim u Gacku (30) i u Sarajevu (27).

Sniježne padavine uvjetovale su i osjetni pad temperature, a u Sarajevu je ona jutros, iznosila minus tri stepeni Celzijusovih.

Glavne saobraćajnice u glavnom gradu BiH jutros su uglavnom očišćene, dok su mnoge ulice i dalje neprohodne.

Saobraćaj je otežan u sjeverozapadnim, centralnim i istočnim predjelima BiH. Izdvajamo putne pravce: Ključ-Bosanski Petrovac – Bihać, Livno- Šujica – Kupres, Bugojno-Novi Travnik, Donji Vakuf – Travnik, Sarajevo – Rogatica, Sarajevo – Foča, Tarčin – Konjic, Sarajevo – Olovo – Kladanj, Prozor – Gornji Vakuf/Uskoplje i Livno – Tomislavgrad – Posušje.

Uz maksimalno opreznu vožnju savjetujemo i posjedovanje zimske opreme, koja je zakonski obavezna na putevima u BIH, dok za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučujemo upotrebu lanaca.

Na ostalim putevima saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Niske temperature doprinose formiranju poledice, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Odroni zemlje ili kamenja učestali su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Izdvajamo putne pravce: Konjic-Mostar-Doljani, Jablanica-Prozor, Jajce-Banja Luka, Trnovo-Foča i Rogatica-Višegrad.

Na graničnim prlazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,