Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sestre Bektić u ljetnom izdanju na predivnom jezeru Perućac (FOTO)

Preuzmite sliku

O simpatičnim sestrama Bektić već smo pisali u dva navrata, najprije smo objavili fotografije koje su nastale u zimskom periodu a nakon toga i proljetni editorijal kojeg je svojim objektivom napravio tuzlanski fotograf Dario Matić. 

Četiri sestre Kadira, Fatima, Dženeta i Ćamka Bektić  iz sela Jasenovo kod Srebrenice oduševile su kompletnu bh. javnost nakon što su objavljene fotografije na kojima ponosno jašu konje. Eminove kćerke, Ćamka i Kadira se školuju u Sarajevu, Fatima pohađa medresu u Visokom, dok Dženeta ide u osnovnu školu u Srebrenici.

Neumorne sestre su oko 20 kilometara jahale sa svojim konjima do prelijepog mjesta Perućac kako bi odradile ljetno fotografisanje i nakon toga istim putem vratile se kući.

– Misija se polako ispunjava, fotografisano je 3 od 4 godišnja doba. U prilogu možete pogledati ljetnu kolekciju fotografija, koja je do sada po mnogima i najbolja ako se može ikako favorizovati. Kao autoru ovih fotografija, ove su mi možda i najdraže, jer sam upoznao jedan novi dio naše domovine, prelijepo mjesto kanjona i jezera Perućac. Mjesto koje je ne znam iz kojih razloga totalno zapostavljeno od strane turističkih zajednica i promocije ljepota BiH, stoga toplo preporučujem da svi koji mogu posjete ovo mjesto, upoznaju ovu našu lijepu zemlju, za tuzlanski.ba istakao je Dario Matić, koji je pozvao sve ljubitelje dobre fotografije ali i sve one kojima je simpatična priča o sestrama Bektić učestvuju u nagradnoj igri koja trajne na zvaničnoj facebook stranici Dario Matic Wedding Photography.

Veliku galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje