Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Šefo Mujanović s 88 godina može napraviti 18 sklekova za 30 sekundi

Preuzmite sliku

Šefo Mujanović u svojoj 88. godini života radi 18 sklekova za oko 30 sekundi.

Njegov komšija Beriz Ajanović snimio je 88-ogodišnjeg Šefu Mujanovića kako uspijeva da uradi 18 sklekova za pola minute što predstavlja izazvog i za mnogo mlađe osobe.

Prilikom obilaska svojih imanja u zvorničkom naselju Samari Meho i Beriz Ajanović posjetili su majstarijeg stanovnika ovog mjesta Šefu Mujanovića, nakon popijene kahve i obilaska mekteba u ovom naselju, pala je i opklada o tome koliko Šefo može uraditi sklekova, a rezultat možete pogledati u video klipu kojeg je snimio Beriz dok se Meho “takmiči” sa Šefom, piše Zvornički.ba.

 • Veselog i vedrog duha Šefo je inspiracija svim ljudima ovog kraja, iako je blizu desete decenije života ovom vitalnom starcu ništa nije teško ni mrsko.

  Kako voli reći, nije propustio nijednu priliku da uzme učešće u hajr akcijama koje su za opšte dobro jer od njih mu se kako kaže, najviše vrati kroz život i to tamo gdje se najmanje nada, ali zna da je to nagrada za ono dobro što je radio u ime Svevišnjeg, govori Šefo pokazujući prstom prema nebu.

  Šefo ima više od dvadeset potomaka što vlastite djece, unučaića i praunučadi, razasuti su na tri kontinenta u nekoliko država, neki od njih su u Federaciji BiH i svi zovu Šefu da dođe živjeti kod njih kako bi lakše brinuli o njemu, ali Šefo to odbija uz opasku da je samo u Samarima slobodan i rahat da proživi ono što mu je od života ostalo.

  U slobodno vrijeme se bavi i poljoprivredom za vlastite potrebe, kako kaže da mu ne bi voće propadalo i zemlja stojala besposlena, a ujedno jeo ono što je svojim rukama zasijao i ubrao. Penziju je zaradio prije rata, a sada mu je sasvim dovoljna za samostalan život u svom mjestu i kako ne bi ovisio od drugih.

  Na pitanje šta je radio u životu pa je tako vitalan, Šefo ima jednostavan odgovor koji glasi “Radio sam sve”! uz iskreni smijeh.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje