Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sarajevo: Građani se na Baščaršiji okupili u znak podrške hafizu Kenanu Musiću

Preuzmite sliku

Nekolicina građana dana se na Baščaršiji kod Sebilja okupilo u znak podrške hafiz Kenanu Musiću, koji je prije nekoliko dana svojom Facebook objavom u kojoj je istakao da podnosi ostavku na mjesto glavnog imama Medžlisa islamske zajednice u Sarajevu, te tako uzburkao javnost u Bosni i Hercegovini

Okupljeni građani svojim okupljanjem iskazali su podršku hafizu Musiću, koji je kako i brojne poruke na društvenim mrežama pokazuju omiljen među velikim brojem vjernika u Bosni i Hercegovini.

Građani su između ostalog poručili Islamskoj zajednici da je potrebno hafizu Musiću omogućiti da nesmetano obavlja svoj posao i donosi pozitivne promjene.

Podsjetimo, imam Musić prije nekoliko dana obavijestio je reisu-l-ulemu Huseina Kavazovića o svojoj ostavci, te se i javno oglasio kazavši da su prethodne dvije godine njegovog mandata obilježile kontinuirane opstrukcije i blokade u izvršavanju njegovog posla.

Povodom navedene ostavke Rijaset Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini danas je na vanrednoj sjednici donio Odluku o formiranju komisije Rijaseta za analizu stanja u Medžlisu Islamske zajednice Sarajevo (MIZ Sarajevo).

Komisija ima zadatak ispitati sve navode koje je u svojoj ostavci u javnost iznio glavni imam MIZ Sarajevo u ostavci, Kenan ef. Musić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje