Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Sarajevo: Dvojica inozemnih padobranaca danas skočila sa Avazovog tornja

Preuzmite sliku

Srećom, sve je prošlo bez ikakvih posljedica, a nadležni policijski službenici uzimaju izjave dvojice ekstremnih sportista, prenosi Avaz.

Lukas Loible i Cam Tracey, ljubitelji ekstremnih sportova iz Australije i Austrije, danas su potpuno neočekivano i bez ikakve najave vlastima i rukovodstvu Avazovog tornja, skočila sa ove najviše građevine u našoj zemlji.

Srećom, sve je prošlo bez ikakvih posljedica, a nadležni policijski službenici uzeli su izjave od dvojice ekstremnih sportista.

Lukas i Cam su stigli napraviti “selfie” ispred Twist Towera.

 • Tracy kaže da se BASE skakanjem bavi već 20 godina.

  – Moje ime je Cam Tracey, dolazim iz Australije. Putujem svijetom već 18 godina. BASE skakanjem se bavim već 20 godina. Skakao sam širom svijeta, ovo je moj prvi skok u BiH. Ovo je 47 zemlja u kojoj sam skočio. Bilo je veoma cool iskustvo skočiti sa Avazovog tornja, i definitivno želim opet doći u Sarajevo i BiH – rekao je Tracy.

  I Lukasu je ovo bio prvi skok u našoj zemlji.

  – Moje ime je Luka, dolazim iz Austrije. I ja se bavim BASE skakanjem. Ovo je također bio moj prvi skok u BiH. Strašno mi se svidio toranj. I ja putujem svijetom također, bavim se i sportskim padobranstvom i to bi bilo to – kazao je Loibl.

  Nakon što su ispričali iskustvo skoka sa Avazovog Twist Towera, Cam i Lukas su za Avaz rekli da su skakali i sa spomenika u Kozari, što je Lukas i objavio na svom Instagram profilu.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Cam Tracey (@cam.tracey)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje