Srijeda, 28. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ryanair odgodio nastavak letova za BiH do 2. avgusta

Preuzmite sliku

Najveći europski prijevoznik, Ryanair, odgodio je nastavak poslovanja u Srbiji i Bosni i Hercegovini do avgusta kao rezultat pandemije coronavirusa Covid-19.

Prijevoznik će 2. avgusta ponovno uspostaviti letove sa niške zračne luke Konstantin Veliki i planira zadržati sva četiri svoja odredišta iz grada u ovom trenutku.

Operacije iz Banja Luke ponovo će započeti 1. avgusta, a novi letovi za Bergamo u Italiji trebaju krenuti početkom zimske sezone 2020/2021 26. oktobra. Ryanairova podružnica, Lauda, ​​namjerava pokrenuti svoju novu odloženu uslugu iz Beča u drugi najveći grad Bosne i Hercegovine 3. jula.

Aerodromi u Nišu i u Banjoj Luci ostaju zatvorene.

Očekuje se da će zračna luka Konstantin Veliki biti otvorena u sljedećih mjesec dana, dok će sve zračne luke u Bosni i Hercegovini ostati zatvorene najmanje 1. juna.

Ryanair je druga najprometnija niskotarifna aviokompanija u Srbiji po tržišnom udjelu iza Wizz Air-a i četvrta najprometnija u Bosni i Hercegovini. Drugdje u regiji, niskocjenovni avioprijevoznik planira nastaviti neke svoje letove za Hrvatsku i Crnu Goru u julu, iako sa smanjenim intenzitetom, izvijestio je EX-YU Aviation.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,