Srijeda, 21. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Roditelji na Facebooku upozorili o pokušaju otmice djece u Sarajevu, oglasili se iz policije

Preuzmite sliku

Društvenim mrežama se danas počela širiti vijest navodnog pokušaja otmice tri dječaka kod Osnovne škole Pofalići u Sarajevu.

Građani su upozorili da su nepoznate osobe u kombiju bijele boje pokušali otmicu. Na sreću, ove tvrdnje nisu se pokazale tačnim. Iz MUP-a Kantona Sarajevo za N1 su potvrdili da nije utvrđeno da je bilo protivpravnih radnji.

“Oko 14.15 sati danas na poziv direktorice Osnovne škole Pofalići, ulica Ivanjska, policijski službenici PU Novo Sarajevo su izašli na teren, u prostorije ove osnovne škole, gdje su zatekli odgovorno osoblje škole, te troje učenika u pratnji roditelja. Tom prilikom, policijskim službenicima je saopćeno da se troje djece koja pohađaju peti razred ove škole, kretalo trotoarom ulice Drinska oko 13.00 sati, te kod skretanja u ulicu Pofalićka se na kolovozu nakratko zaustavilo motorno vozilo iz kojeg je izašla jedna ženska osoba, te se obratila djeci, nakon čega su se djeca trčećim korakom udaljila sa tog mjesta. Predmetna ženska osoba nije slijedila djecu”, navode iz MUP-a KS.

Policijski službenici su, dalje dodaju, poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te nije utvrđeno da je bilo protivpravnih radnji.

“Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo, a u cilju preventivnih mjera, izvršit će dodatne provjere ovih navoda“, istaknuli su iz MUP-a KS.

Istovremeno apelovali su na sugrađane da se suzdrže od dijeljenja neprovjerenih informacija koje mogu izazvati strah i uznemirenost građana Kantona Sarajevo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje