Ponedjeljak, 22. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pripreme za mogući arbitražni postupak između GSHL-a iz Londona i KHK Lukavac

Preuzmite sliku

Pripreme za arbitražni postupak između GSHL-a iz Londona i KHK Lukavac, u čemu jednim dijelom učestvuje i Vlada Tuzlanskog kantona, a u vezi sa vlasništvom i strukturom kapitala u Global ispat koksnoj industriji Lukavac (GIKIL) bile su tema današnjeg sastanka delegacije Vlade Tuzlanskog kantona sa zastupnikom Vlade TK u ovom postupku advokatom Brankom Marićem.

Obzirom da je GSHL uplatio prvi dio potrebnih sredstava za početak arbitraže, te da se sam početak postupka očekuje u narednom periodu danas je istaknuta bitnost brzog i ažurnog djelovanja tokom postupka arbitraže.
„Kada dođe do pokretanja postupka moramo biti spremni u veoma kratkim vremenskim rokovima reagovati i što kvalitetnije zaštititi državnu imovinu” rekao je advokat Marić.

S tim u vezi premijer TK Bego Gutić danas je putem učesnika sastanka uputio jasan zahtjev svim kantonalnim institucijama da svoje resurse stave na raspolaganje i budu spremne u što kraćim rokovima odgovoriti na zahtjeve koji se pred njih budu postavljali. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,