Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Potjera u Stojkovićima završila kupanjem policajaca i bjegunaca

Preuzmite sliku

Mora da ovi što su bježali od policije nisu odavde, pa nisu znali da nema mosta ili su pokušali preskočiti rijeku. Ali, kako je policija završila u vodi, oni su morali znati da mosta nema? – zapitali su se mještani.

Nevjerojatne fotografije stižu jutros iz novotravničkog naselja Stojkovići.

Naime, u rijeci Grlonici na dijelu u poplavama srušenog mosta završila su dva automobila od kojih je jedan – policijski. Mještani koji su poslali fotografije kažu za Drukciji.ba da vjeruju da je policijska potjera završila kupanjem u rijeci za policajce i one koji su ih tjerali.

– Mora da ovi što su bježali od policije nisu odavde, pa nisu znali da nema mosta ili su pokušali preskočiti rijeku. Ali, kako je policija završila u vodi, oni su morali znati da mosta nema? – zapitali su se mještani.

U svakom slučaju, nisu bili daleko od istine, osim u dijelu da je policija – travnička.

Naime, prema neslužbenim informacijama, patrola s područja općine Travnik pokušala je u tom gradu zaustaviti automobil s nepripadajućim registarskim oznakama u kojem su bila dvojica Novotravničana koji su se oglušili na policijske signale i dali se u bijeg prema Novom Travniku.

Policija je krenula u potjeru sve do Stojkovića, kada su bjegunci skrenuli lijevo prema osnovnoj školi.

S obzirom na to da nigdje na putu nije bilo znaka niti obavijesti da mosta nema, a travnički policajci našli su se na području na kojem se inače ne kreću, policijski dispečer nije ih uspio na vrijeme upozoriti na opasnost i oba automobila završila su u rijeci.

Srećom, niko nije zadobio teške tjelesne povrede, a koliko je zapravo pad u rijeku bio opasan dovoljne govore slike automobila nakon što su ih izvukli iz rijeke.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,