Ponedjeljak, 14. Oktobar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Porezna uprava FBiH poziva obveznike da porezne obaveze plate do kraja godine

Porezna uprava Federacije BiH podsjeća porezne obveznike da je do kraja tekuće fiskalne godine ostalo još nekoliko dana i poziva ih da do 31. decembra izvrše plaćanje dospjelih poreznih obaveza i da Poreznoj upravi Federacije BiH dostave zakonom propisane prijave, te novu poslovnu godinu započnu bez poreznih obaveza.

Podnošenjem poreznih prijava i plaćanjem poreznih obaveza u skladu sa zakonom porezni obveznici neće biti izloženi riziku izricanja kazni, i to: za neplaćanje poreza na dobit do 100.000 KM, za nepodnošenje poreznih prijava do 100.000 KM, za neplaćanje doprinosa do 5.000 KM, kao ni plaćanja kamate po stopi od 0,04 posto dnevno, odnosno na godišnjem nivou 14,6 posto, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Cilj Porezne uprave FBiH nije sankcionisanje i kažnjavanje poreznih obveznika. Cilj je da svaki porezni obveznik ispunjava zakonom propisane obaveze, da ih dobrovoljno prijavi i plati, da prijavi svakog radnika i da za svaku uslugu izda račun.

Iz Porezne uprave FBiH pozivaju porezne obveznike da svoje obaveze izvršavaju blagovremeno, odnosno da posluju u skladu sa poreznim i drugim važećim propisima, jer je to najbolji i najsigurniji način poslovanja.

Porezna uprava FBiH želi biti partner poreznim obveznicima i graditi transparentne odnose zasnovane na važećim zakonima. Uprava se zahvaljuje svim poreznim obveznicima koji su uredno izvršavali svoje porezne obaveze i poziva sve porezne obveznike da to blagovremeno čine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje