Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Policija u TK iz saobraćaja isključila 28 vozača pod dejstvom alkohola

Preuzmite sliku

Policija je tokom dvodnevne akcije na području Tuzlanskog kantona iz saobraćaja isključila 28 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

U akciji 8. i 9. septembra kontrolisano je 120 vozila, a izdata su 194 prekršajna naloga zbog utvrđenih saobraćajnih prekršaja, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a.

Radarskom kontrolom utvrđeno je 129 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila, dok je 28 vozača, od kontrolisanih 66, isključeno iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom akohola.

U službenim prostorijama Uprave policije zadržana su četiri vozača do otrežnjenja kod kojih je utvrđeno prisustvo više od 1,5 promila alkohola u organizmu.

Sankcionisano je 15 vozača koji su tokom vožnje koristili mobilni telefon, dok je pet sankcionisano zbog upravljanja vozilom prije sticanja tog prava, kao i zbog upravljanja neregistrovanim vozilom.

Prilikom kontrole jednog vozila i lica koje je upravljalo vozilom, pronađena je vrećica sa drogom.

  • Uprava policije MUP Tuzlanskog kantona apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, s ciljem povećanja stepena bezbjednosti, odnosno smanjenja broja saobraćajnih nezgoda.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje