Ponedjeljak, 26. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Policija Tuzlanskog kantona danas slavi svoj dan

Preuzmite sliku

Povodom obilježavanja 22. maja, Dana policije Tuzlanskog kantona, danas je na Spomen obilježju pripadnicima policije poginulim u ratu ‘92-95., te na spomen obilježjima na Slanoj Banji odata počast i položeno cvijeće.

Cvijeće su položile delegacije Vlade, Skupštine, Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, te delegacije drugih institucija i udruženja.

Ovogodišnji 22. maj tuzlanski policajci dočekuju u specifičnim okolnostima.

S tim u vezi premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović je ovom prilikom svim službenicama i službenicima policije i Ministarstva unutrašnjih poslova čestitao današnji praznik.

‘Sigurnost dolazi prva i ona je temelj da možemo razgovarati o bilo čemu drugom, privredi, obrazovanju, kulturi…, progresu uopće. A to je upravo temeljna zadaća policije. Zadaća koju policija Tuzlanskog kantona uspješno obavlja, a što najbolje vidimo po uspjehu kojeg pokazuju akcije i konstantne aktivnost u borbi protiv kriminala’, kazao je premijer Tulumović, te se prisjetio poginulih i ranjenih pripadnika policije, koji su dali nemjerljiv doprinos u odbrambeno – oslobodilačkom ratu.

Posebne riječi zahvalnosti premijer je službenicima policije uputio i za sve što čine da naše sugrađane zaštite i od epidemije korona virusa.

‘Ova oblast nije direktno u njihovoj ingerenciji, ali su službenici policije dali svoj maksimum, izlažući sebe, svoje i zdravlje svojih najbližih riziku, kako bi zaustavili širenje virusa na području našeg kantona’, rekao je premijer Tulumović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,