Četvrtak, 9. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Pokloni za djecu u BiH: Akcija “Jedna želja, jedan poklon, jedan osmijeh” nastavlja se i ove godine

Preuzmite sliku

Četvrtu godinu, grupa entuzijasta okupljenih oko ideje da obraduju mališane iz domova za djecu bez roditeljskog staranja, ustanova za brigu o djeci s posebnim potrebama i mališane iz socijalno ugroženih porodica u Bosni i Hercegovini, provodi akciju “Jedna želja, jedan poklon, jedan osmijeh”, javlja Anadolu Agency (AA).

U prethodne četiri godine hiljade dobrih ljudi u BiH i inostranstvu, od Australije do Amerike, Njemačke, Portugala i Dubaija, zajednički je na platformi zadjecubih.online ispunilo gotovo 5.000 dječijih želja. Za samo nekoliko dana svake od prethodnih godina pokloni su kupljeni i stigli su na adrese mališana.

“Za neke od njih bio je to prvi ikada poslan paket koji su dobili. Samo njihov. Stizale su barbike, bicikli, kamioni, slagalice, trenerke, slatkiši… I svi su bili posebni, važni i njima najbolji. Motivirani uspješnom realizacijom, ljudskom dobrotom i velikom željom i energijom da djeci izmamimo osmijeh na lica i ove godine nastavljamo lijepu priču o jednoj želji, jednom poklonu i jednom osmijehu. Kako možete obradovati mališane? Kao i prošle godine, dostavljene su nam liste želja koje su od danas vidljive na platformi zadjecubih.online”, saopćeno je iz online platforma “Za djecu BiH“.

Sve što trebate uraditi je da pronađete želju koju ste u prilici ispuniti. Označite želju, kupite poklon i pošaljete ga ili odnesete na navedenu adresu. Iako su želje, uglavnom, vrlo skromne, radost kada budu ispunjene je velika.

“Ispunite želju, donesite osmijeh nekom na lice. Uljepšajte praznike djeci“, poručili su iz online platforme.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje