Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pojačana frekvencija vozila na ulazu u BiH, na graničnom prelazu Bosanska Gradiška

Preuzmite sliku

Kraj radne sedmice donosi i pojačanu frekvenciju vozila, posebno na izlazima iz većih gradskih zona, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), javlja Anadolu Agency (AA).

Dodatno, povremeno jača kiša usporava saobraćanje, pa apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

“Na vrijeme se informišite o prohodnosti puteva i graničnih prelaza, kako bi vaše putovanje učinili ugodnijim i sigurnijim”, navedeno je iz BIHAMK-a.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, do 30 minuta.

Zbog radova na dionici Buna – Počitelj u mjestu Ševaš Njive, svaki dan osim nedjelje i praznika na snazi su dnevne obustave saobraćaja u vremenu od devet do 12:15 sati, od 13:15 do 15 sati i od 17 do 19 sati. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na alternativne pravce (Tasovčići – Tromeđa – Mostar, Tasovčići – Masline – Buna i Tasovčići – Domanovići – Buna).

Zbog izvođenja radova na autoputu A-1 za saobraćaj su zatvorene preticajne trake u zonama petlje Sarajevo sjever i petlje Podlugovi, u oba smjera. Radovi se izvode i na vijaduktu Klopče na dionici A-1 Zenica sjever – Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok je vozna traka zatvorena za saobraćaj.

Zbog izvođenja radova na asfaltiranju magistralnog puta Prijedor – Banjaluka (dionica Ivanjska – Dragočaj) od sutra (11. juna) do 19. juna doći će do potpune obustave saobraćaja. Za vrijeme obustave saobraćaj će se preusmjeriti na regionalni put Omarska – Bronzani Majdan – Banjaluka ili putnim pravcem Prijedor – Bosanska Dubica – Bosanska Gradiška – Banjaluka. Preusmjeravanje se ne odnosi na vozila lokalnog stanovništva kao i na vozila hitnih službi.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Konjic – Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf – Travnik (Komar), Žepče – Zenica (Golubinja), Ripač – Dubovsko i Bosanski Šamac – Orašje (dionica Grebnice – Bazik).

Na putu Rudo – granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 kilometara na sat.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje