Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Podzemna avantura Đokovića i Osmanagića u Visokom

Preuzmite sliku

Novak Đoković je imao privilegiju da uđe u prostor u koji ljudska noga nije kročila u posljednjih pet hiljada godina.

Treća posjeta najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića piramidama i prahistorijskim tunelima u Visokom počela je 3. maja. Ovaj putm Novak je došao sa suprugom Jelenom i djecom Stefanom i Tarom, kako je i najavio prošle godine.

Najuzbudljiviji događaj posjete bila je ekspedicija Novaka i Semira duboko u podzemne tunele, u sekciju ispunjenu vodom, koja je zatvorena za posjetioce.

Novak je imao privilegiju da uđe u prostor u koji ljudska noga nije kročila u posljednjih pet hiljada godina.

U punoj zaštitnoj opremi, s kacigama i baterijama, mala tročlana istraživačka ekipa bila je u mogućnosti da vidi dokaze gradnje tunela i suhozidova milenijske starosti.

Novak je dolaskom na konačno odredište rekao da osjeća psihički i fizički mir.

“Rezonancija je takva da stvara val s obje strane i osjetio sam da su ovaj prostor, tuneli, piramida, također emitirali neku vrstu vibracije iz koje se može levitirati i fizički i mentalno, u kontekstu u kojem čovjek iz piramida je imala neku vrstu vibracije i rezonancije koja bi ga u vrlo kratkom vremenu mogla u potpunosti osloboditi bilo kakve tjeskobe, mentalne i fizičke. Dok ste razgovarali, nekoliko kamenja je palo iza mene, shvatio sam to kao uklanjanje slojeva, osjećao sam da se ljudi meditacijom u tunelima mogu puno brže povezati s onim kozmičkim dimenzijama i silama koje su im služile za mnoge stvari, ali u tom kontekstu , kad ste bili unutra, imali ste portala, imali ste čišćenje, mogli ste se prevaliti u neke nama još nepoznate dijelove”, rekao je Đoković Osmanagiću dok su pauzirali od provlačenja kroz uske tunele pune vode.

Sve lokacije u Visokom, piramide, tuneli i park ‘Ravne 2’ otvoreni su za posjete svih 365 dana u godini.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje