Subota, 31. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Počelo ročište Alisi Mutap i drugim uhapšenim u slučaju Dženan Memić

Preuzmite sliku

Pred Sudom BiH danas je u 15:00 sati počelo ročište Alisi Mutap Ramić, bivšoj djevojci stradalog mladića Dženana Memića, i još tri osobe koje se dovode u vezu s ovim slučajem.

Na ročištu će se razmatrati prijedlog Tužilaštva BiH da se odredi jednomjesečni pritvor uhapšenoj Alisi. Osim Alise, pritvor je zatražen i za uhapšene Muamera Ožegovića koji je uhapšen zajedno s njom, a radio je kao recepcioner u hotelu Crystal u kobnoj noći kada je Dženan stradao.

Pritvor je zatražen i za uhapšene policajce

Istog dana su uhapšeni i pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Nedžad Hrvat i Nebojša Veljović, za koje će se također zatražiti pritvor. I oni se sumnjiče za prikrivanje dokaza s obzirom na to da su u noći kada je stradao Dženan osiguravali diplomatske objekte. Mjera pritvora, između ostalog, predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i da bi puštanje osumnjičenih na slobodu, izazvalo uznemirenje javnosti i građana.

Alisa Mutap se nije branila šutnjom

Nakon hapšenja, Mutap se tokom ispitivanja nije branila šutnjom, nego je aktivno iznijela svoju odbranu. Njen adokat Goran Dragović, rekao je da je spremna ići i na poligraf te da nema šta kriti.

Na Facebook grupi “Pravda za Dženana Memića”, porodica stradalog mladića je pozvala sve koji žele pružiti podršku da im se pridruže ispred Suda BiH kako bi zajedno dočekali odluku. Postupajući tužitelji i tim Tužilaštva BiH, koji postupaju u ovom predmetu, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, nastavljaju intenzivne istražne aktivnosti u ovom predmetu. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje