Ponedjeljak, 25. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pas koji je pregažen traktorom je živ i zbrinut, prijava protiv počinitelja

Preuzmite sliku

Snimak monstruoznog čina muškaraca u mjestu Rašljeva kod Gračanice koji namjerno traktorom gazi psa izazvao je zgražavanje javnosti.

Iako je jučer bilo potvrđeno kako je nesrtna životinja preminula nakon nekoliko sati agonije i bolova ovaj događaj će ipak imati nešto sretniji epilog zahvaljujući  aktivistima iz Udruženja “Dreams” i njihovoj brzoj reakciji.

Naime, pas je nakon što je bio pregažen traktorom bio je zatvoren u štalu na imanju osobe koja je počinila ovaj gnusni čin.

“Želimo se zahvaliti službenicima PU Gračanica kao i JP Veterinarska stanica Gračanica na saradnji, pomoći i podršci. Pas je živ, a više informacija o zdravstvenom stanju psa će biti poznato nakon detaljnih pregleda” – navode iz Udruženja “Dreams”.

Iz PU Gračanica su također kazali kako će o ovom slučaju biti obaviješteno Tužilaštvo TK, a protiv počinitelja će biti podnesena prijava.

Policija je identifikovala vinovnika ovog gnusnog čina, a riječ je o S. M. Prije toga, veterinar Nerman Avdić, doktor veterinarske medicine, brinuo se, da spasi život jadnoj životinji.

“Našao sam teško povrijeđenog psa rase haski kako potpuno nepokretan cvili. Donijeli smo ga u Veterinarsku stanicu u Gračanici i zbrinuli. Danas ga vozimo u Lukavac na rentgenski pregled. Pretpostavka je da je ili slomljena, ili teško povrijeđena kičma, karlica, ili oboje. Tek tada ćemo vidjeti šta dalje raditi – kaže veterinar Nerman Avdić za Avaz.

Haski iz Rašljeve ostao je živ, ali najvjerovatnije sa trajnim invaliditetom.

 

Živ je !!! Idemo Sarajevo – Gračanica !!!💪💪👌🐾🐕

Objavljuje Sanela Kotorić EtterlePonedjeljak, 23. studenoga 2020.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,