Ponedjeljak, 11. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Ovo je Mamićev advokat, zovu ga ‘Đavolji advokat’: Nikad ne gubi, branio je i Dragana Čovića

Preuzmite sliku

Poznatog advokata Zdravka Rajića, koji zastupa braću Mamić, bosanskohercegovački mediji nazivaju i “đavoljim advokatom”, a na glasu je kao onaj koji na sudu – ne gubi.

Bivši trener i sportski direktor Dinama Zoran Mamić (50) trebao bi ostati na slobodi u Bosni i Hercegovini.

Pojavio se na ročištu u Sarajevu u ponedjeljak na Sudu BiH zbog zahtjeva Hrvatske za izručenje zbog pravomoćne sudske presude za izvlačenje novca iz Dinama.

Uz Zdravka I Zorana Mamića dosad se na ročištima uvijek pojavljivao i Zdravko Rajić, kojeg bosanskohercegovački mediji nazivaju i “đavoljim advokatom”, a na glasu je kao onaj koji na sudu – ne gubi.

  • Taj epitet stekao je kao osoba jako bliska hrvatskoj vlasti u BiH, posebno Draganu Čoviću. Njega je branio u slučaju sumnjive privatizacije Eroneta i u predmetu Lijanovići. To je jedan od najdugotrajnijih procesa u bosanskohercegovačkom pravosuđu, u kojem je Čović bio optužen da je poznatim poduzetnicima pogodovao u zamjenu za darove. U procesu je oslobođen.

    – Rajić uživa veliki ugled, a uz to je razvikan. Riječ je i o čovjeku koji ozbiljno prati pravo, piše knjige – rekao je izvor blizak odvjetniku za Tportal prije nekoliko godina.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje