Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Oglasile se Željeznice RS-a povodom tragedije kod Prijedora

Preuzmite sliku

Željeznice RS-a oglasile su se nakon što je K.C. (36) poginula u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila na pružnom prelazu u Topoliku kod Prijedora. Do nesreće je došlo oko 20:30 sati kada je u njen automobil Opel Astra udario voz.

Željeznice RS-a izražavaju žaljenje i upućuju najiskrenije saučešće porodici u teškom trenutku.

“Mašinovođa je ugledavši automobil koji se nalazi na putnom prelazu davao znakove upozorenja zvučnom signalizacijom i pristupio kočenju, međutim putnički automobil se i pored svih znakova upozorenja nije pomerio sa putnog prelaza”, navodi se u saopćenju.

Kako su dalje naveli, na mjesto nesreće su odmah izašle ekipe Hitne pomoći, pripadnici Policijske stanice Prijedor, vatrogasna ekipa, javni tužilac i komisija Željeznica RS-a za vanredne događaje.

“Uviđaj na licu mjesta izvršili su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Prijedor. Obaveznim alkotestiranjem mašinovođe, utvrđeno je da nije bilo prisustva alkohola i drugih neželjnih supstanci u organizmu”, navode iz Željeznica, uz objašnjenje da je putni prelaz u naselju Topolik osiguran saobraćajnim znacima, Andrejevim krstom i trouglom preglednosti.

“Željeznice RS-a i u ovom teškom trenutku, apeluju na sve učesnike u saobraćaju da pri prelasku pruge budu maksimalno odgovorni i oprezni, poštuju saobraćajne propise i znakove upozorenja, te sačuvaju svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju”, zaključuje se u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje