Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Oduzete krijumčarene cigarete vrijedne 30.000 KM

Preuzmite sliku

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) u BiH oduzeli su na graničnom prijelazu Pavlovića most kod Bijeljine krijumčarene cigarete u vrijednosti od 30.000 KM.

Detaljnim pregledom putničkog motornog vozila marke “Renault”, spriječili su pokušaj krijumčarenja ukupno 3.719 paklica cigareta. Ta akcizna roba bila je sakrivena u posebno prepravljenim bunkerima unutar vozila, saopćeno je danas iz UIO BiH.

Aktivnosti na terenu proveli su ovlašteni službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Tuzla i carinski službenici UIO, u saradnji sa službenicima Granične policije BiH u Bijeljini.

Postupajući po naredbi Tužilaštva BiH i Suda BiH privremeno su oduzete krijumčarene cigarete i putničko motorno vozilo. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje, protiv osumnjičene osobe podnesen je izvještaj Tužilaštvu BiH.

Tokom pomenutih aktivnosti na terenu korištena je specijalistička oprema za pregled vozila, koju je UIO donirala Vlada SAD-a putem programa EXBS. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,