Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Oduzete hidraulične pume i više putničkih vozila (FOTO)

Preuzmite sliku

Službenici Uprava za indirektno oporezivanje na područiju koje pokriva Regionalni centar Banja Luka su oduzeli hidraulične pumpe i više putničkih motornih vozila u vrijednosti 80.900 KM.

Službenic Uprave za indirektno oporezivanje, Grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalni centar Banja Luka, postupajući po informacijama Granične policije – Terenski ured Zapad utvrdili su da fizičko lice inicijala P.M. sa područija opštine Bosansko Grahovo posjeduje robu nad kojom nije proveden redovan carinski postupak. Tom prilikom je pronađeno i izvršeno oduzimanje hidrauličnih pumpi sa priključcima, čija se ukupna tržišna vrijednost procjenjuje na cca 58.400 KM.

Takođe, službenici Grupe za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja RC Banja Luka su izvršili oduzimanje više putničkih motornih vozila, kojima su učinjene povrede propisa iz nadležnosti UIO, a čija ukupna tržišna vrijednost se procjenjuje u iznosu od cca 22.500 KM.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Također, pozivamo sve građane, kao i sve porezne obveznike koji su imali bilo kakve neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreznim inspektorima UIO, da to prijave na otvorenu liniju. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,