Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Od maja redovna aviolinija Mostar – Zagreb

Preuzmite sliku

Premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg učestvovao je, u okviru sajamskih aktivnosti na međunarodnom sajmu turizma “ITB Berlin 2023”, na sastanku sa generalnim direktorom Croatia Airlinesa Jasminom Bajićem, njegovim saradnicima i predstavnicima Grada Mostara, na temu uspostavljanja redovne zračne linije između Zagreba i Mostara.

Croatia Airlines iskazala je nedvojbenu želju podržati rad Aerodroma Mostar, a na sastanku je najavljeno uspostavljanje stalne zračne veze dva grada već od maja ove godine.

– Sastanak je održan na sajamskom štandu Turističkoga klastera Hercegovina, a u više sam navrata naglasio kako je jedan od strateških ciljeva cijele Hercegovine, tako i Vlade HNK i Grada Mostara, da naš aerodrom profunkcioniše i počne djelovati u kapacitetu kojim raspolaže. Međutim, za to je objektivno potrebna uključenost svih nivoa vlasti, ne samo gradskog i kantonalnog. Govorili smo i o objektivnim problemima koje je, uvjereni smo, moguće otkloniti, uz punu posvećenost svih nivoa vlasti, rukovodstva i zaposlenika Aerodroma Mostar. Konkretno, vezano za ove razgovore, u planu je uvođenje tri sedmične linije u oba smjera, o čemu će više pojedinosti, u prvom redu između Croatia Airlinesa i Grada Mostara, biti dogovoreno u nadolazećih nekoliko mjeseci, prije potpisivanja konačnog dokumenta – rekao je premijer Herceg.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,